Lezzeti ve kalitesiyle ünlü Siirt fıstığı, eşsiz aromasıyla fark yaratır.
Kuruyemişlerin gözdesi; siirt fıstığı! Yemede yanında yat misali bir lezzet. Halk arasında “Yeşil Altın” olarak isimlendirilen siirt fıstığı lezzet açısından çok beğenilmekte ve her yaş grubu tarafından tüketilmektedir. Antep fıstığına göre biraz daha iri olan siirt fıstığının kendine has yoğun bir aroması vardır. Tatlılarınıza, kurabiyelerinize, pastalarınızın içerisine ekleyebilirsiniz. Siirt fıstığının kullanım alanlarının oldukça geniş olması, alışveriş listelerinde yer edinmesini sağlıyor.
Kuruyemiş çeşitleri arasında lüks olarak görülen bu lezzet herkesin kalbini fethetmeye aday! Öyle bir lezzette sahip ki yedikçe yedirten cinsten. Diğer kuruyemiş çeşitlerimizde olduğu gibi siirt fıstığımızda yeni mahsül olup oldukça lezzetli ve kalitelidir. Antep fıstığı ve siirt fıstıklarımızın tamamı doğal, ana çatlak ve birinci sınıf kuruyemişlerdir. Lezzetine doyamayacağınız tüm ürünleri online mağazamızdan inceleyebilir, dilediğiniz gramaj seçeneği ile siparişinizi oluşturabilirsiniz
Tüm alışverişlerinizde olduğu gibi sitemiz, SSL sertifikalı olup 3d secure güvenli ödeme ve kapıda ödeme seçenekleri sunuyoruz.
Büyük bir protein yapısına sahip olan siirt fıstığı; A, E, C, B, B1, B6 vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.
Siirt fıstığının faydaları şöyledir;
Siirt fıstığında hasat meyvedeki yağ, karbonhidrat ve protein oranının en fazla olduğu dönemde yapılır.
Hasat olgunluğuna gelen siirt fıstıklarını özenle toplar, hijyen standartlarına uygun tesisimizde kurutma işlemine geçeriz. Fıstığın kırmızı renkli dış kabuğunun, sert kabuğunun ve iç meyvenin nem oranları gözetilerek kurutma işlemimiz tamamlanır.
Kuruyan siirt fıstıklarını kavlatma işlemine aktarırız. Kavlatma işlemi meyvenin dışındaki kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlemde ise siirt fıstıklarımızı kısa sürelik buhara maruz ederek kuru kırmızı kabuğun yumuşayıp gevşemesini sağlarız. Buharlı kavratmada su, siirt fıstığının içerisine girmemektedir. Kabukları gevşeyen siirt fıstıklarımızı, birisi hareketli olan iki taş arasına aktarılarak, dış kabuk sürtünme yoluyla sert kabuktan ayrılır.
Dış kabuğundan ayrılan siirt fıstıkları çıtlatma işlemine geçer. Olgunlaşma sırasında çıtlatmasını gerçekleştiremeyen siirt fıstıklarını, özel fıstık pensleriyle kabuklarının boyuna doğru çıtlatmalarını yaparız.
Kavlak çıtlak siirt fıstıkları, ön eleme ve temizleme işlemleri yapıldıktan kavrulma işlemine gönderilir. Sıcaklık ve tuz oranı ayarlanarak yirmi beş dakika boyunca kavurma işlemini gerçekleştiririz. Birinci sınıf siirt fıstıklarımızı, sizlere gönderim yapılmadan önce tekrar gözden geçirilerek özel kilitli vakum paketlerimize, paketlemesini yaparız.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.
Alışveriş deneyimini iyileştirmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnini inceleyiniz.