Siirt Fıstığı

Kuruyemişlerin gözdesi; siirt fıstığı! Yemede yanında yat misali bir lezzet. Halk arasında “Yeşil Altın” olarak isimlendirilen siirt fıstığı lezzet açısından çok beğenilmekte ve her yaş grubu tarafından tüketilmektedir. Antep fıstığına göre biraz daha iri olan siirt fıstığının kendine has yoğun bir aroması vardır. Tatlılarınıza, kurabiyelerinize, pastalarınızın içerisine ekleyebilirsiniz. Siirt fıstığının kullanım alanlarının oldukça geniş olması, alışveriş listelerinde yer edinmesini sağlıyor.

Kuruyemiş çeşitleri arasında lüks olarak görülen bu lezzet herkesin kalbini fethetmeye aday! Öyle bir lezzette sahip ki yedikçe yedirten cinsten. Diğer kuruyemiş çeşitlerimizde olduğu gibi siirt fıstığımızda yeni mahsül olup oldukça lezzetli ve kalitelidir. Antep fıstığı ve siirt fıstıklarımızın tamamı doğal, ana çatlak ve birinci sınıf kuruyemişlerdir. Lezzetine doyamayacağınız tüm ürünleri online mağazamızdan inceleyebilir, dilediğiniz gramaj seçeneği ile siparişinizi oluşturabilirsiniz

Tüm alışverişlerinizde olduğu gibi sitemiz, SSL sertifikalı olup 3d secure güvenli ödeme ve kapıda ödeme seçenekleri sunuyoruz.

Siirt Fıstığının Faydaları Nelerdir?

Büyük bir protein yapısına sahip olan siirt fıstığı; A, E, C, B, B1, B6 vitaminleri yönünden zengin bir içeriğe sahiptir.

Siirt fıstığının faydaları şöyledir;

  • Kan basıncını düzenler
  • Kemik ve diş sağlığını korur.
  • Yağsız protein ve zengin vitamin yapısı sayesinde kilo aldırmaz.
  • Cildin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar.
  • Günde 10-12 tane tüketilen siirt fıstığı, vücudun günlük yağ ihtiyacını karşılamaktadır.

 

Adnan Efendi’de Siirt Fıstığı Üretimi Nasıl Gerçekleşmektedir?

Siirt fıstığında hasat meyvedeki yağ, karbonhidrat ve protein oranının en fazla olduğu dönemde yapılır.

Hasat olgunluğuna gelen siirt fıstıklarını özenle toplar, hijyen standartlarına uygun tesisimizde kurutma işlemine geçeriz. Fıstığın kırmızı renkli dış kabuğunun, sert kabuğunun ve iç meyvenin nem oranları gözetilerek kurutma işlemimiz tamamlanır.

Kuruyan siirt fıstıklarını kavlatma işlemine aktarırız. Kavlatma işlemi meyvenin dışındaki kırmızı kabuğun sert kabuktan ayrılarak çıkarılmasıdır. Bu işlemde ise siirt fıstıklarımızı kısa sürelik buhara maruz ederek kuru kırmızı kabuğun yumuşayıp gevşemesini sağlarız. Buharlı kavratmada su, siirt fıstığının içerisine girmemektedir. Kabukları gevşeyen siirt fıstıklarımızı, birisi hareketli olan iki taş arasına aktarılarak, dış kabuk sürtünme yoluyla sert kabuktan ayrılır.

Dış kabuğundan ayrılan siirt fıstıkları çıtlatma işlemine geçer. Olgunlaşma sırasında çıtlatmasını gerçekleştiremeyen siirt fıstıklarını, özel fıstık pensleriyle kabuklarının boyuna doğru çıtlatmalarını yaparız.

Kavlak çıtlak siirt fıstıkları, ön eleme ve temizleme işlemleri yapıldıktan kavrulma işlemine gönderilir. Sıcaklık ve tuz oranı ayarlanarak yirmi beş dakika boyunca kavurma işlemini gerçekleştiririz. Birinci sınıf siirt fıstıklarımızı, sizlere gönderim yapılmadan önce tekrar gözden geçirilerek özel kilitli vakum paketlerimize, paketlemesini yaparız.

Adnan Efendi’den Yapacağınız Tüm Alışverişlerinizde:

  • Hijyen kuralları yerine getirilerek paketleme yapılır
  • Ürünler, mevsimsel şartlardan etkilenmemesi için zararsız yalıtım araç gereçleri
    kullanılır ve hassas ürün paketlerinde buz aküsü yerleştirilir.
  • Teslimat sürecinde yaşanan ezilme, kırılma ve yırtılma gibi hasarlara karşı sağlam ve
    güvenli şekilde kutulanır
  • 200.00TL ve üzeri alışverişlerinizde kargo ücreti alınmaz.
  • Kapıda ödeme ve güvenli ödeme ile sitemizden rahatlıkla sipariş verebilirsiniz.
  • Saat 15:00'e kadar ki siparişlerinizde aynı gün kargoya verilir
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Alışveriş deneyimini iyileştirmek için kişisel veri politikamız doğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Çerezlerle ilgili detaylı bilgi için Çerez Politikamızı ve Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnini inceleyiniz.