Badem Çeşitleri
Sağlıklı yaşam ve beslenme konusunda günden güne bilinçlenmekteyiz. Hal böyle olunca besinlerin tadından ziyade fizyolojik yararlarına bakmaktayız. Bu besinlerle de birçok yiyecek veya içecek yapılmaktadır. Örneğin badem çeşitlerinden, badem unu ve badem sütü elde edilmektedir. Özellikle Çölyak hastalığı gibi bazı rahatsızlıkları olan kişiler, gluten tüketememektedir. Bu nedenle badem unları gibi besinler ön plana çıkmaktadır.
Besin açısından zengin olan bademin faydaları oldukça fazladır. Bademin hem sağlıklı hemde lezzetli olması, sağlıklı atıştırmalıkların vazgeçilmezi kılıyor. Sert kabuklu meyveler arasında yer alan badem, iştah düzenlemeleri yaparak vücudun kalori ihtiyacını karşılar. Badem çeşitleri binlerce yıldır tüketilen besin gruplarındandır. Tarihçesi oldukça eskiye dayanan badem, ıslah çalışmaları ile çeşitlendirilmiştir. Badem çeşitleri herkesin damak tadına hitap etmektedir.
Badem çeşitleri birçok grupta ayrışır. Ayrışma konuları ise acı tatlı oluşu, kalın ince kabuklu oluşudur. Bu gruplarda onlarca badem çeşidi vardır. Acı olan badem türleri çoğunlukla güzellik sektöründe kullanılır. Badem yağı şeklinde karşımıza çıkar.
Badem Çeşitleri Nelerdir?
Badem; “Rosaceae” familyasının “Prunoideae” alt familyasının “Amygdalus” cinsine ait sert çekirdekli meyve tohumudur. Bu tohum ilk olarak Batı ve Orta Asya’da üretilmekteydi. Zamanla ülkemizin Akdeniz Bölgesi’nde görülmüştür. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ıslah çalışmaları badem çeşitleri artırılmıştır. Her çeşide ise bir ad verilmiştir. Bademi hangi bilim adamı keşfetti ise çoğunlukla o ad vermiştir. Bu nedenle badem türleri zamanla bilinirlik kazanmıştır. En çok bilinen badem çeşitleri ise:
- Datça Bademi
- Nurlu Badem
- Ak Badem
- Karabağ Badem
- Diş Bademi
- Sıra Badem
- Gülcan
- Hacı Alibey
Saydığımız bu bademlerin besin değerleri, kabukları veya boyutları birbirinden farklıdır. Bunların haricinde yabancı kökenli badem çeşitleri de vardır. Yabancı kökenli badem çeşitleri ise:
- Nonpareil
- Teksas
- Ne plus Ultra
- IX L
- Peerless
- Kapareil
- Jordanelo
- Ferraduel
- Ferragnes
- Avola
- Marcona
- Drake
- Primorski
- Tuono
- Yaltinski
- Picantili
- Supernova Badem
Yabancı kökenli badem çeşitlerinin de besin değerleri, kabukları veya boyutları farklıdır. Saydığımız tüm badem çeşitleri farklı sektörde kullanılır. Örneğin kimisi çikolata için kullanılırken kimisi cilt yağı yapılırken kullanılır. KIsaca her bademin kullanım alanı farklıdır. Siz yemelik yani kuruyemişlik badem arıyorsanız doğru adrestesiniz. Leziz, tazecik badem çeşitlerimizi, siz değerli müşterilerimizin tercihine sunuyoruz.
Yılların verdiği tecrübe ve deneyim ile her damak zevkine hitap edecek ürün çeşitlerimizi inceleyip, sepetinize ekleyebilirsiniz.
Tüm alışverişlerinizde olduğu gibi sitemiz, SSL sertifikalı olup 3d secure güvenli ödeme ve kapıda ödeme seçenekleri sunuyoruz.
Badem Kaç Kalori?
Takribi olarak badem; %50 oranında yağ içermektedir. 100 gramında ise 575 kalori bulunmaktadır.
Bademin Faydaları Nelerdir?
Badem protein, kalsiyum, demir, bakır ve fosfor açısından oldukça zengindir. Vücudumuzun ihtiyacı olan besin değerlerini günlük tüketerek gidebilirsiniz.
- Kalp hastalığı riskini azaltır.
- Kan şekerini düzenler.
- Kemikleri güçlendirir.
- Damar sertliğini önler.
Adnan Efendi’de Badem Üretimi Nasıl Gerçekleşmektedir?
Badem hasadı, bademin dış kabuğunun ayrılması ile başlanmalıdır.
Hasat zamanı gelen bademler, özenle toplanır. Hijyen şartlarına uygun tesisimizde nem düzeyi belirli aralıklarla kontrol edilerek kurutulur. Kuruyan bademler kavlatma işlemine geçer. Bu aşama bademi dış kabuktan ayırırız.
Sert kabuğuyla kalan bademler kırma işlemine aktarılır. Makinede bademlerin sert kabukları kırılır. Özenle kalibre ederek badem içlerini ayırırız. Badem içleri, belli bir sıcaklık ve tuz oranında kavrulur.
Kabuklu, çiğ, kavrulmuş bademlerimizi ışık ve hava geçirgenliği az olan vakumlu ambalajlarımız ile paketlemesini yaparız.
Adnan Efendi’de Badem Çeşitleri Nelerdir?
Birinci sınıf, yeni mahsül Datça bademimizi; kabuklu, çiğ veya kavrulmuş şekilde, farklı gramaj seçenekleriyle satın alarak tüketebilirsiniz.
- Çiğ Yerli Badem
- Tuzlu Kavrulmuş Yerli Badem
- Tuzsuz Kavrulmuş Yerli Badem
- Çiğ Kabuklu Badem
- Kayısı Çekirdeği